Ապակյա տարա
Ապակի ստանալու համար սկզբնական հումքը հալեցնում են վառարանում ՝ 1500°C
աստիճանից բարձր ջերմաստիճանում:
Այս փաթեթանյութի արտադրության գործընթացում օգտագործվող բնական
բաղադրիչներն ապակին դարձրել են անփոխարինելի փաթեթանյութ հազարամյակների վեր:
Ապակե տարան այսօր ակտիվ մրցում է փաթեթավորման այլ տեսակների հետ`
ալյուﬕնի, ստվարաթղթի, PET պլաստիկի և այլն:
Փաթեթանյութերից յուրաքանչյուրն ունի իր առավելությունները, այնուաﬔնայնիվ,
ապակին շուկայում առաջատար է իր դրական հատկությունների հանրագումարի
շնորհիվ։
Արտադրության ոլորտի մասնագետները վստահ են, որ փաթեթավորված արտադրանքի
որակը պահպանելու լավագույն ﬕջոցը ապակյա փաթեթավորման օգտագործուﬓ է:
Սննդի փաթեթավորուﬓ ապակյա տարաների ﬔջ աﬔնաապահոﬖ է մարդու համար։
Պլաստիկ շշերի ﬔծ մասը պարունակում է ՝ բիսֆենոլ-Ա, որը վտանգավոր է ու ﬖասակար ազդեցություն ունի նյարդային և վերարտադրողական համակարգերի վրա ու առաջացնում է տարբեր հիվանդություններ: Պլաստիկ տարաները չպետք է ﬓան արևի ուղիղ ճառագայթների տակ կամ կրակի մոտ,
քանի որ ջերմաստիճանի բարձրացման ժամանակ թունավոր տոքսիններն ավելանում են ու արտանետվում տարայում պահվող մթերքի ﬔջ: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս հրաժարվել պլաստիկ տարաներում պահվող սննդից և խﬕչքից, իսկ աﬔրիկացի գիտնականները եկել են այն եզրակացության, որ բիսֆենոլ-Ա չպարունակող պլաստմաս է տարաները նույն վտանգն են ներկայացնում մարդու առողջության համար, ինչ վերոնշյալ վտանգավոր քիﬕական նյութերը պարունակող կրկնօրինակները:
Այսպիսով, պլաստիկի ﬖասներից պաշտպանվելու լավագույն ﬕջոցը դրանով փաթեթավորված կամ պահեստավորված սննդամթերքի և խﬕչքի օգտագործման դադարեցուﬓ է, պոլիէթիլենային տոպրակներից հրաժարումը, իսկ օգտագործման դեպքում տաք ջրով չլվանալը:
Ապակի ստանալու համար սկզբնական հումքը հալեցնում են վառարանում ՝ 1500°C
աստիճանից բարձր ջերմաստիճանում: Այս փաթեթանյութի արտադրության գործընթացում օգտագործվող բնական բաղադրիչներն ապակին դարձրել են անփոխարինելի փաթեթանյութ հազարամյակներ ի վեր:
Ապակե տարան այսօր ակտիվ մրցում է փաթեթավորման այլ տեսակների հետ`
ալյուﬕնի, ստվարաթղթի, PET պլաստիկի և այլն:
Փաթեթանյութերից յուրաքանչյուրն ունի իր առավելությունները, այնուաﬔնայնիվ,
ապակին շուկայում առաջատար է իր դրական հատկությունների հանրագումարի շնորհիվ։
Արտադրության ոլորտի մասնագետները վստահ են, որ փաթեթավորված արտադրանքի
որակը պահպանելու լավագույն ﬕջոցը ապակյա փաթեթավորման օգտագործուﬓ է:
Սննդի փաթեթավորուﬓ ապակյա տարաների ﬔջ աﬔնաապահոﬖ է մարդու համար։
Փաստ է՝ այն բացարձակ չեզոք է. չի արտազատում որևէ նյութ կամ հոտ, չի ներծծում
դրանք փաթեթավորված մթերքից, այդպիսով չփոխելով արտադրանքի համային հատկությունները:
Ապակին համարվում է ավելի լավը, քան պլաստիկը կամ թիթեղը, քանի որ այն
հնարավոր է վերամշակել, իսկ արտադրության գործընթացում գործնականում թափոններ չի առաջացնում: